ZLO

LITERARNA ORGANIZACIJA

DokOniČitaju! – (foto)izvještaj

U ovo doba godine kada se od božićnih skladbi na radiovalovima teško može uteći, a uteći treba jer dotične mogu dovesti čovjeka na rub pameti, mi smo zaklon pronašli u podrumu Kulturnoga centra Mesnička. Kako i zašto je do toga došlo ni sami nismo sigurni, no znamo da smo, budući da smo se već zatekli u prostoru opremljenom mikrofonom, ozvučenjem, ugostiteljskom uslugom i nekolicinom gostiju, 23. prosinca 2019. odlučili pustiti svoje priče iz kaveza tišine. Kako je taj čin izgledao možete vidjeti na fotografijama u priloženoj galeriji, a s naših izraza lica možete iščitati i koliko dobro smo se tom prilikom zabavili.

Većinu priča koje smo čitali objavit ćemo kroz sljedećih nekoliko dana na našim stranicama – svekolikom pučanstvu na uživanje.

Do sljedećeg slušanja i viđenja!

Noć knjiga (i uspjeha)

Jučer, 23. travnja 2019., diljem našega plavoga planeta obilježen je Svjetski dan knjige i autorskih prava. I mi smo, takvi kakvi jesmo, ljubitelji pisane i čitane riječi, imali ulogu u njegovom proslavljanju u Zagrebu.

Konačni obračun kod Ogrizovića

Sinoć je (23. studenoga) u Knjižnici Bogdana Ogrizovića održano posljednje čitanje članova ZLO – literarne organizacije u sklopu projekta Zagrijavanje, pod vodstvom dragoga nam Romana Simića, na kojemu su priliku predstaviti se publici imale Petra Gverić Katana i Sandra Vlašić.

Ivana P. na Zagrijavanju

Sinoć, 26. listopada 2018., u Knjižnici Bogdana Ogrizovića održalo se novo Zagrijavanje s Romanom Simićem na kojemu se predstavilo četvero autora, a među njima i naša Ivana Pintarić. Pred brojnom publikom ona je predstavila sebe i svoj rad te, nakon ugodnoga razgovora s voditeljem, pročitala nekoliko autorskih priča koje je auditorij popratio srdačnim pljeskom.

Nakon kraće stanke, sinoćnji event može se smatrati našim povratkom na književnu scenu. U studenomu slijedi predstavljanje preostala dva člana naše organizacije, Sandre V. i Petre G. K., koje ćemo pravovremeno najaviti.

ZLO FTW!

Smaranje i Igor pri Arteistu

Uzbuđenje protekloga tjedna prelilo se i na početak novoga! Nekoliko stvari želimo zavesti u ovaj svemrežni dnevnik.

U jari nogometne groznice, 8 srpnja, održali smo javno čitanje svojih priča u sklopu događanja u organizaciji Književne grupe 90+ i Tko čita? pod nazivom “Deset sati smaranja”, na kojemu je sudjelovalo 40-ak autora, koji su deset sati čitali svoja djela u Art Parku. Na dnu ove objave možete pogledati galeriju s fotografijama s događanja.

Nadalje, ponedjeljak je donio objavu priče našega Igora Marića pod naslovom “Deda” u sklopu Arteistovog cikličkoga natječaja za najbolju kratku priču.
Moguće ju je pročitati na sljedećoj poveznici.

I za kraj, sretan rođendan našemu Goranu!

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Plodovi lipanjskoga Zagrijavanja

Vrijeme je za novi album! Maja i Marina sinoć, četrnaestoga lipnja, od sedam časova i trideset minuta, bile su u napadu: njihova inteligencija, šarm, nadarenost i potpuni nedostatak (primijetne) treme pridonijeli su tome da i ovomjesečno izdanje Zagrijavanja bude lijepo iskustvo koje je bilo šteta propustiti. Ako kojim slučajem niste bili u prilici doći, uplašila vas je sitna kiša ili vam se probudila kronična upala zgloba, uzdajte se u neku višu milost. Mi propuste ne opraštamo, ali ćemo vam rado pokazati par fotografija s događanja!
Još jednom se zahvaljujemo dragome Romanu Simiću na svoj vještini i strasti koju ulaže u vođenje Zagrijavanja te Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića na lijepome prostoru koji su mu stavili na raspolaganje!

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Maja i Marina zagrijavaju grad

Došao je i već polako prolazi, u vrućinama i povremenim pljuskovima, i taj mjesec lipanj kada svi imaju nešto što dovršava ili se sprema dovršiti – netko će na odmor od učenika, netko će na odmor od učenja, netko će se spremati na odmor od rada, a netko od nera. Ali najvažnije, postoji jedan događaj koji ne završava, već nastavlja u svojoj novoj epizodi: Zagrijavanje lipanjsko, na kojemu noć prije odluke o pobjedniku finala T-Portalove nagrade za najbolji roman čitaju Korana Serdarević, Tomica Bajsić, te najbitnije – naše Maja Marchig i Marina Arnaut Stefanović! Dođite 14. lipnja u Knjižnicu Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5, u 19:30.

ZLO na FEKP-u i pobjeda Ivane B.

U sklopu 17. FEKP-a, Književna grupa ZLO održala je čitanje u Booksi, koje je vodio Kruno Lokotar. Svih osam članova ZLO-a čitali su svoje priče, a publika je imala priliku i podrobnije upoznati pobjednicu ovogodišnjeg festivalskoga natječaja, Ivanu Bahun. Njoj čestitamo i želimo da na najbolji mogući način iskoristi glavnu nagradu. Pobjedničku priču možete pročitati ovdje.

Zahvaljujemo se svima koji su nam omogućili da svoje radove predstavimo publici u sklopu FEKP-a, a posebno g. Lokotaru na strpljenju i umješnosti kojom je postrojio naše trupe kako bi sve izgledalo fantastično. Do sljedećega druženja upućujemo veliki pozdrav svima!

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Sandra koalira, a Ivana i Igor se zagrijavaju

Veliko nam je zadovoljstvo obavijestiti vas da je priča “Koalicija” naše Sandre Vlašić uvrštena u izbor za najbolju priču portala arteist.hr! Možete je pročitati na sljedećoj poveznici.

Usto, 11. svibnja (petak), Ivana Bahun i Igor Marić će sudjelovati na događaju u organizaciji Romana Simića pod nazivom Zagrijavanje svibanjsko, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u središtu grada. Zajedno s ostalim gostima, njih dvoje će predstaviti sebe i svoj književni rad, porazgovarati s voditeljem i pročitati nekoliko priča. Pozivamo sve prisustvovati i uljepšati tu večer, a mi ostali ćemo im svakako pružiti podršku! Dobro došli!

I ZLO ima MetaFORU

U prenapučenom ozračju knjižnice Vladimira Nazora, 23. travnja 2018. godine, u večernjim satima, u sklopu široke manifestacije Noć knjige, održana je dodjela nagrada za najbolje priče pristigle na ovogodišnji Natječaj za kratku priču MetaFORA u organizaciji Knjižnica Grada Zagreba.

Na naše veliko oduševljenje i radost, Goran Paladin, začetni i sve uspješniji član naše grupe, sa svojom pričom “Berlin” osvojio je treće mjesto i bogatu nagradu, koju su za njega, budući da je bio opravdano odsutan, preuzeli njegovi kolege i neće mu je predati.

Page 1 of 2

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén