Jučer, 23. travnja 2019., diljem našega plavoga planeta obilježen je Svjetski dan knjige i autorskih prava. I mi smo, takvi kakvi jesmo, ljubitelji pisane i čitane riječi, imali ulogu u njegovom proslavljanju u Zagrebu.

Naime, naš sestrinski odjel za poeziju ŠLAFROK – UŽEPP, to jest radionica pod stručnim vodstvom naše poznate pjesnikinje Dorte Jagić, a u kojoj sudjeluju tri naše članice, Maja Marchig, Marina Arnaut Stefanović i Ivana Pintarić, gostovala je u Hrvatskoj knjižnici za slijepe od 17h te tamo pročitala neka od svojih pjesničkih ostvarenja. Fotografije s događanja možete pronaći na sljedećoj poveznici. Njihovi će se autorski radovi uskoro naći i u zvučnom časopisu koji izdaje Knjižnica.

Zatim, s početkom u 20h, u Knjižnici Vladimir Nazor, održano je proglašenje tri nagrađene priče s ovogodišnjega natječaja za najbolju kratku priču KronoMetafora. Od gotovo dvije stotine pristiglih radova, stručni žiri na naše je veliko zadovoljstvo i sreću, među tri najbolje priče uvrstio i “Noćnu (noćurka)” naše Sandre Vlašić, priču nadahnutu fotografijom Inije Herenčić, koja se nalazi i na zaglavlju ovoga članka. Glumci Kazališta Ivan Goran Kovačić odlično su uprizorili tekst pred napučenim auditorijem Knjižnice. Sandra je tako nastavila putem koji je na Metafori prošle godine utro naš Goran Paladin te osigurala ZLO literarnoj organizaciji još jednu zapaženu nagradu u tek nešto više od godine dana postojanja. Hvala joj na tome i, još jednom, čestitamo!

Snimak dodjele nagrade možete pogledati na našoj Facebook stranici.